18/12/13

RINDU BLOG

Woowww,,,, dahh 3 bulan x bukak macam2 jady....!!! Dah nak masuk tahun yg baru...!!! Bnyk benda nak kena buat....!! BTW,, skrng tngh sibuk tolong sorang mak cik iaitu ibu kepada Arwah Alwan Arshad...!! Ex couple...!! Lagy 6 hari genap 2 thn dye meninggal dunia...!! Hope semuanya berjalan dengan lancar nanty...!! Rindu nak berblogging nihh...!! STAY COOL & dpt bf baru ohh...!! Yg setia ngan baik...!! Esk nak dapat result PMR hope dapat yg cemerlang...!!

4/08/13

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Aslm,, hye....!! Raya pun dahh nak dekat... Mesti ramai yng dah beli baju ngan kasut raya??!! Tahun nihh kitorang satu keluarga pakai baju warna Biru......!! Kasut raya jenama Barry..... Tapi ada satu lgy kasut,, kasut sneakers jenama Supra..... Perempuan pakai memalukan ke Stylo??!! Hahaha... Pape jerw lahh.....!! Nanty saya post barangan yng baru saya beli......

28/05/13

My ambition

Bosan betul....!!!! Tiap2 hary tngk matahari terbenam.....!!!! Saya nak jady host/pengacara untk rancangan remaja boleh x..??!! Please....!!! Nihh memang saya nak dan impikan dary kecik...!! Saya cuma nak try...!!! Hahaha...!!! Boleh x??!! Nak try...!! Nak try jugak...!! Ni lahh apa saya nak untuk menjadi pengacara kalau x pun nak jady ahli muzik....!!!

6/02/13

Lirik Lagu??...!!

Saya ada buat lirik lagu.... Nanty saya post kan ya??.... Lirik lagu nihh masih x ada melodi..... Kalau sesiapa tahu buat lagu ke leyh lahh buatkan melodinya..... Tajuk lagu dye kembali.... Lirik lagu nihh mengisahkan seorang perempuan ingatkan kembali bnyk kenangan manis dye dah buat dngn seseorang lelaki..... Tapy lelaki tuh tinggalkan dye.... Jadi perempuan tuh nak lelaki tuh kembali pada dye..... Saja jerw.... Lirik nih pasal putus cinta nanty saya buat yng tngh hangat bercinta..... HEHEHE...

21/01/13

Lirik lagu 150 Juta-Ainan Tasneem

Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia
Apa kau buta, apa kau pura-pura suka


Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu


Dia mungkin bengis seperti singa
Tapi dia nangis tonton cerita Korea
Dia mungkin keras bila bersuara
Tapi dia jelas jujur apa adanya
Aku lagi kenal dia


Dah lebih 150 juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi


Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja

Terus kau cubit dagu aku sambil berkata
Sayang mungkin baran tak kira masa

Tapi sayang tahan kalau yang salah saya
Sayang mungkin saja keras kepala
Tapi sayang manja bila kita berdua
Saya kenal sayang saya


Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak di percaya
Peduli orang kata


Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada


Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada


Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

 

18/01/13

Lirik lagu Dewi-Klangit

Ku mohon kepada mu duhai dewi ku
Maafkanlah oh maafkanlah aku
Ku tahu kau terluka tahu kau terseksa
Tapi ku tak berdaya memilih engkau dan dia

Biarlah ku berterus terang
Yang selama ini ku menduakan cinta mu
Ku tahu engkau kecewa
Tapi apakan daya ini semua takdirnya

Ku mohon kepada mu duhai dewi ku
Maafkanlah oh maafkanlah aku
Ku tahu kau terluka tahu kau terseksa
Tapi ku tak berdaya memilih engkau dan dia

Aku tak bisa memilih kau dan dia
Ohh jangan salahkan dia
Kerna dia tak mengerti

Ku mohon kepada mu duhai dewi ku
Maafkanlah oh maafkanlah aku
Ku tahu kau terluka tahu kau terseksa
Tapi ku tak berdaya memilih engkau dan dia

Ku tahu kau terluka tahu kau terseksa
Tapi ku tak berdaya oh maafkan aku

BF & GF....

Couple nih sebenarnya haram di sisi Islam tpy kalau x couple rasa sunyi lahh pulak....Sekarang nihh kalau couple x ada gaduh kejap bukan couple namanya.... Mesti ada gembira,,, sedih,, gaduh,, bergurau senda dan melindungi antara satu sama lain..... Cehh,,,, cakap macam falsafah terkemuka..... Hahaha... Kalau gaduh mesti kena ada salah seorang yng mengalah.... Kalau x sampai bila pun x hbs.... Bergurau pun mengeratkan lagy hubungan.....Kalau masih terlalu muda jngn couple..!! Bnyk masa lagy..!! Kalau saya nihh memang degil sikit... Dah suka sama suka apa nk buat...!! Nak couple boleh jngn berzina sudah,, berdosa...!! Jodoh semua di tangan Tuhan... Kita cuma boleh merancang.... Kita boleh ubah Qada' tpy x boleh ubah Qadar.... Perempuan pulak memang kuat cemburu,, lelaki kenalah jaga elok2.... Perempuan haty dye lembut macam gula2 kapas... Ada jugak rasa manisnya..... Perempuan pun nk lelaki yng setia pada yng satu.... :P.... Susah nk cari tpy kena jugak berusaha... Yng paling penting kita kena fokus pada pelajaran dulu.... Jngn ingat bercinta jerw... X kemana jawabnya..... Lagu My heart daripada Irwansyah ft Acha Septriasa memang sesuai... Hehehe... Minat kat Irwasnyah sebenarnya... Tpy pakwe saya nih dengan artis pun nk cemburu... Artis tuh bukannya kenal saya pun... Saya couple ngan pakwe saya pun baru lgy.... 2 September 2012 start couple... X caye tngk lahh blog dye... http://alnazreenmubin.blogspot.com.... Saja nk promosikan blog dye...Enjoy the song... Kalau nk nyanyi sekali pun boleh.... K,, tu saja... Good night semua...